فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی سبزوار - سال دوازدهم شماره 1 (پیاپی 35، بهار 1384)

مجله دانشگاه علوم پزشکی سبزوار
سال دوازدهم شماره 1 (پیاپی 35، بهار 1384)

  • 66 صفحه، بهای روی جلد: 8,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1384/04/20
  • تعداد عناوین: 9
|
  • مرتضی سماواتی صفحه 6
    زمینه و هدف
    میتومایسین سی بعنوان یک درمان کمکی در بیماری های مختلف چشمی به کار می رود. این مطالعه با هدف مقایسه نتایج عمل D.C.R اکسترنال با مصرف میتومایسین سی و بدون آن در حین عمل انجام شد.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر بصورت بالینی، تصادفی و با گروه شاهد انجام گرفت. تعداد 66 چشم که انسداد اکتسابی مجرای نازولاکریمال داشتند. بطور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. گروه اول به شکل معمول تحت عمل D.C.R اکسترنال قرار گرفتند و گروه دوم با مصرف میتومایسین سی مورد عمل قرار گرفتند. نحوه عمل هر دو گروه یکسان بود ولی در گروه دوم پنبه ای آغشته به میتومایسین سی 0.2 mg/mlبه مدت 20 دقیقه در محل استئوتومی گذاشته شد. شکایات و نشانه های بیماران در پیگیری 7 ماهه بعد از عمل بررسی و مقایسه گردید.
    یافته ها
    بیماران گروه بدون میتومایسین 75.8 درصد اشک ریزش نداشتند. در گروه با میتومایسین، این تعداد 94 درصد بود. در گروه بدون میتومایسین در تست شستشوی مجرای اشکی 72.2 درصد و در گروه میتومایسین 94 درصد مجرای اشکی باز بود. 69.7 درصد گروه غیر میتومایسین ضخامت لایه اشکی نرمال داشتند که در گروه میتومایسین 91 درصد بود.
    نتیجه گیری
    مصرف میتومایسین سی حین عمل می تواند باعث کاهش تشکیل بافت فیبروز در محل استئوتومی و کمک به بازماندن آن نماید.
    کلیدواژگان: انسداد مجرای اشکی، جراحی، میتومایسین سی
  • غلامرضا حسن زاده، حمدرضا خان محمدی خرم، مهدی ثمری، بابک رجبلو صفحه 11
    زمینه و هدف
    این مطالعه با هدف تعیین اثرات طلا بعنوان یک فلز گران قیمت و غیر قابل جذب در اسپرماتوژنز انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی است. 36 موش صحرایی نر به سه گروه تقسیم شدند. پس از بیهوشی حیوانات، در پشت گردن یک گروه قطعه ای طلا به ابعاد 1× 2 سانتی متر و در پشت گردن گروه دوم قطعه ای پلاستیک غیر قابل جذب به همان ابعاد قرار داده شد؛ در گروه سوم بدون قرار دادن هیچ فلز یا عنصری محل برش، بخیه شد. پس از ماه های اول تا سوم حیوانات بیهوش شدند و از بیضه های آنها مقطع گیری شده با رنگ آمیزی H&E نمونه ها رنگ آمیزی شدند و نرم افزار Image too1 2 به بررسی ساختمان توبول های اسپرم ساز پرداخته شد.
    یافته ها
    تغییر قابل توجهی در ساختمان توبول های اسپرم ساز در سه گروه دیده نشد و بافت بینابینی نیز تغییرات قابل توجهی نداشت.
    نتیجه گیری
    یافته های حاصل از این پژوهش نشان داد که طلا اثری بر روی اسپرماتوژنز ندارد.
    کلیدواژگان: طلا، اسپرماتوژنز، بافت بینابینی، بیضه
  • سعید نقیبی صفحه 15
    زمینه و هدف
    تومورهای مغزی 10 درصد نئوپلاسم های بدن را تشکیل می دهند. امروز با روش های تصویربرداری به ویژه CT اسکن توفیق بسیار زیادی برای پزشکان در زمینه بهبود، تشخیص و درمان بیماران مبتلا به ضایعات فضاگیر مغزی فراهم شده است. این مطالعه با هدف تعیین ارزش تشخیصی CT اسکن در ضایعات فضاگیر مغزی و میزان تطابق آن با نتایج پاتولوژی انجام شده است.
    روش بررسی
    این مطالعه یک بررسی تحلیلی آینده نگر است که در بیمارستان های 17 شهریور و موسی بن جعفر مشهد انجام شد. در این مطالعه، 50 بیماری با تشخیص اولیه ضایعات فضاگیر مغزی تحت CT اسکن قرار گرفته و تفسیر کلیشه های آنان توسط یک رادیولوژیست واحد صورت گرفته است. سپس نتایج حاصل با نتایج پاتولوژی که بعد از جراحی بیماران بدست آمده بود مقایسه گردید.
    یافته ها
    میانگین سنی افراد مورد مطالعه 18.8±41.3 سال و بیشترین شیوع سنی بین دهه 7 و 5 و 4 و کمترین آن در دهه 8 و 1 می باشد. شیوع نوع تومور در نتایج بیوپسی در این تحقیق به این شکل می باشد: گیلوبلاستوم مولتی فورم (30 درصد) مننژیوم (18 درصد) آستروسایتوم (12 درصد) متاستاز و آدنوم هیپوفیز هر کدام (6 درصد) بدست آمد. نتایج آزمون مجذور کای نشان داد که بین جنس و نوع تومور ارتباط معنی داری وجود ندارد.
    نتیجه گیری
    مطالعه نشان داد که CT اسکن در تشخیص ضایعات فضاگیر مغزی ارزش تشخیص بالایی دارد و در 68 درصد موارد تطابق تشخیصی آن با نتایج پاتولوژی وجود دارد.
    کلیدواژگان: ارزش تشخیصی، ضایعات فضاگیر مغزی، CT اسکن، تومورهای مغزی
  • محمدرضا محمودی، علیرضا ابدی صفحه 20
    زمینه و هدف
    این تحقیق به منظور بررسی تاثیر مصرف چای در رشد موش های آزمایشگاهی انجام گرفت.
    روش بررسی
    در یک آزمایش کنترل شده تعداد 10 موش انتخاب و به دو گروه تقسیم شدند و به مدت 38 روز تحت مطالعه قرار گرفتند. ابتدا در طول 30 روز، هر دو گروه تحت رژیم یکسانی بودند. سپس در مدت 8 روز دوره مداخله چای جایگزین آب مصرفی موش های گروه تجربی شد. میزان غذای مصرفی میزان رشد و نسبت کفایت غذایی (FER) هر موش محاسبه شد. تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزار SPSS و آزمون های تی مزدوج و تی مستقل انجام شد.
    یافته ها
    میانگین نسبت کفایت غذایی در موش های گروه تجربی در طول 9 روز قبل از مداخله 0.022 ± 0.262 بود که این مقدار پس از دوره مداخله به 0.047± 0.176کاهش یافته و اختلاف مشاهده شده (0.025>P) معنی دار است. میانگین نسبت کفایت غذا در موش های گروه کنترل در طول 9 روز قبل از مداخله 0.068± 0.238 بود که این مقدار پس از دوره مداخله به 0.036±0.184کاهش یافته و این اختلاف معنی دار نمی باشد. بنابراین کاهش وزن در گروه تجربی که چای مصرف می کردند، مشاهده شد. اختلاف افزایش وزن در دو دوره 9 روز قبل از مداخله و بعد از مداخله در موش های گروه تجربی (0.01>P) بیش از گروه کنترل (0.02>P) می باشد که این امر بیانگر کاهش وزن در گروه تجربی می باشد.
    نتیجه گیری
    یافته های این تحقیق خاصیت ضد تغذیه ای پلی فنل های چای را در ارتباط با رشد موش های آزمایشگاهی نشان می دهد که احتمالا ناشی از کاهش قابلیت هضم و عدم قابلیت جذب مواد غذایی به دلیل عدم دسترسی ماده مغذی برای جذب و یا مهار یک آنزیم اختصاصی در متابولیسم مواد مغذی است.
    کلیدواژگان: پلی فنل ها، کاتچین، نسبت کفایت غذا، قابلیت هضم، چای
  • ناهید جهانی شوراب، کبری میرزا خانی، مجید حسن زاده صفحه 27
    زمینه و هدف
    درد زایمان یکی از زیباترین پدیده های خلقت است که باعث اضطراب در مادر می گردد و طبق بررسی های انجام شده یکی از علل عمده سزارین های الکتیو، ترس از زایمان می باشد. استفاده از روش های بی دردی مانند انتونوکس در زایشگاه ها متداول گشته است. لذا تحقیق حاضر برای پاسخگویی صحیح به بیماران درخصوص عوارض احتمالی و میزان کاهش درد در زمان استفاده از این روش انجام گرفته است.
    روش بررسی
    برای تعیین تاثیر انتونوکس بر درد زایمان تعداد 35 زن باردار 35-16 ساله (گراوید 7-1) با حاملگی تک قلو بدون عارضه در فاز فعال زایمانی (دیلاتاسیون 5 سانتی متر و یا بیشتر) به صورت در دسترس نمونه گیری شدند. سپس میانگین نمره درد (سه انقباض) به کمک مقیاس دیداری درد در دو نوبت قبل از شروع انتونوکس و بعد از استنشاق نیترواکساید تعیین گردد.
    یافته ها
    آپگار نوزاد دقیقه اول و پنجم به ترتیب 0.7± 8.32 و 0.7± 9.92 گزارش گردید و در هیچ یک از واحدهای مورد پژوهش آتونی رخ نداد. با مصرف اکسید نیترو میانگین نمره درد از 0.7± 8.4 به 1.01± 7.1 کاهش یافت. با توجه به کاهش درد به میزان حداقل 1.3، 60 درصد بیماران از بی دردی خود اظهار رضایت ضعیف نمودند و تنها 8.4 درصد واحدهای مورد پژوهش رضایت کامل خود را اعلام نمودند.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد باید کادر زمانی انتظارات واقع بینانه ای برای مادر فراهم نماید و بهتر است از واژه تسکین درد به جای بی دردی استفاده گردد.
    کلیدواژگان: انتونوکس، درد زایمان، تسکین درد
  • سیدغلامرضا مرتضوی مقدم صفحه 32
    زمینه و هدف
    با وجود تداخلات بین دیابت و دوره باروری و نیز قاعدگی در زنان مطالعاتی که افراد دیابتی و غیر دیابتی را در رابطه با این خصوصیات مقایسه نموده باشد. بسیار اندک است. در مطالعه حاضر مشخصات دوره های قاعدگی و دوران باروری در دو گروه افراد یائسه دیابتیک و غیر دیابتیک بررسی می شوند.
    روش بررسی
    در سال 1379 به روش نمونه گیری خوشه ایاز مناطق 9 گانه مراکز بهداشتی - درمانی شهری و از طریق مراجعه مستقیم به درب منازل، مطالعه ای به صورت گذشته نگر در جمعیت زنان بالای 40 سال که ساکن شهر بیرجند بوده و از آخرین قاعدگی آنها حداقل یک سال گذشته بود، انجام شد. تشخیص دیابت بر مبنای شرح حال و وجود دیابت آشکار بود. اطلاعات در پرسشنامه ثبت شد. از آزمون های تی و مجذور کای برای تجزیه و تحلیل آماری استفاده شد.
    یافته ها
    از مجموع 807 پرسشنامه کامل شده متوسط سن افراد 58.91±8.4 سال تعداد 98 نفر (12 درصد) دیابتی و 709 نفر (88 درصد) غیر دیابتی بودند متوسط سن یائسگی در کل جمعیت 47.19±5.31 سال در زنان دیابتی 48.5±5.53 سال و در زنان غیر دیابتی 5.27±47 سال بود. شاخص توده بدنی در زنان دیابتی 2/4 ± 25/5 و در زنان غیر دیابتی 4/37 ± 24/41 کیلوگرم بر متر مربع بود که تفاوت بین آنها از نظر آماری معنی دار بود. سایر خصوصیات از جمله تعداد سقط، طول دوره قاعدگی ها، مدت خونریزی در هر قاعدگی و تعداد باروری ها در دو گروه تفاوت معنی داری نشان نداد.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این مطالعه نشان می دهد که زنان دیابتی دارای سن یائسگی بالاتر از زنان غیر دیابتی بوده و این تفاوت بر اساس تفاوت های باروری و قاعدگی قابل توضیح نمی باشد و ممکن است به شاخص توده بدنی بالاتر در این گروه مربوط باشد.
    کلیدواژگان: یائسگی طبیعی، دیابت نوع II، دوره باروری، قاعدگی
  • زهرا شجاعیان، زهرا عابدیان، سید رضامظلوم، نغمه مخبر صفحه 37
    زمینه و هدف
    تغییرات هورمونی، گر گرفتگی و بحران های حین یائسگی از عوامل موثر بر سلامت روان زنان یائسه بوده و می تواند فرد را مستعد افسردگی سازد. هورمون درمانی جایگزینی جهت درمان علایم یائسگی استفاده می شود ولی تاثیر آن بر افسردگی زنان یائسه مورد سوال است. از این رو پژوهشی با هدف تعیین تاثیر هورمون درمانی جایگزینی بر افسردگی زنان یائسه انجام گرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه نیمه تجربی 40 زن یائسه مراجعه کننده به کلینیک های یائسگی و زنان شهر مشهد که سابقه هورمون درمانی و بیماری روانی در زمان حال و گذشته و کنتراندیکاسیون جهت هورمون درمانی نداشتند، انتخاب و بر حسب تمایل در دو گروه قرار گرفتند. پس ازارزیابی افسردگی اولیه، گروه هورمون درمانی 625 هزار میلی گرم استروژن کونژوگه و 2.5 میلی گرم مدروکسی پروژسترون استات روزانه و به مدت 6 هفته دریافت کرده و گروه کنترل هیچ هورمونی دریافت نمی کردند. جهت گردآوری داده ها از فرم انتخاب نمونه مشخصات دموگرافیک، آزمون افسردگی یک مقیاس سندرم پیش از قاعدگی، مقیاس حمایت اجتماعی کاسدی، عزت نفس آیزنگ، نگرش نسبت به هورمون درمانی و یائسگی استفاده گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون های مستقل تی مزدوج و آنالیز واریانس دو طرفه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین نمره افسردگی ابتدای مطالعه در دو گروه هورمون درمانی و کنترل به ترتیب 21.85±8.4 و 20.25±7.5 و در انتهای مطالعه 17.00±8.7 و 15.5±7.6 بود که مقایسه میانگین نمره افسردگی ابتدا و انتهای مطالعه در هر دو گروه اختلاف معنی دار داشت (0/05>P) اما مقایسه میانگین تفاوت نمره افسردگی ابتدا و انتهای مطالعه در دو گروه هورمون درمانی و کنترل اختلاف معنی دار نداشت.
    نتیجه گیری
    مصرف و عدم مصرف هورمون درمانی جایگزینی اثری بر میزان افسردگی زنان یائسه ندارد. لذا پیشنهاد می گردد مطالعات درسطح وسیع تر، با روش های هورمونی متفاوت و طول مدت بیشتر مدنظر قرار گیرد.
    کلیدواژگان: هورمون درمانی جایگزین، افسردگی، یائسگی
  • سیدمجید وفایی صفحه 44
    زمینه و هدف
    کم وزنی کودکان با مرگ و میر آنها و عوارض دراز مدتی چون رتینوپاتی، کوری، اختلالات مغزی، نارسایی ریه، کندی رشد و... همراه می باشد. لذا پژوهش حاضر با هدف بررسی ارتباط برخی عوامل مرتبط با تولد کودکان کم وزن در روستاهای شهرستان نیشابور در سال 1383 انجام شد.
    روش بررسی
    این پژوهش توصیفی تحلیلی بر روی کل جامعه پژوهش صورت گرفت که شامل 90 مورد تولدهای با وزن کمتر از 2500 گرم و 90 کودک با وزن طبیعی بعنوان گروه شاهد بودند. هدف بررسی تاثیر سن، قد، وزن گیری، وجود فشارخون، کم خونی، عفونت ادراری، تحصیلات مادران و فاصله بین موالید، سابقه تولد کودک کم وزن، تعداد فرزندان قبل از کودک کم وزن، دفعات مراقبت در طول بارداری، زمان زایمان، جنس نوزاد، چند قلویی در زایمان با کودک کم وزن و خونریزی در طول بارداری بر وزن کودک در هنگام تولد بود. اطلاعات مورد نیاز براساس مندرجات موجود در پرونده خانوار خانه های بهداشت جمع آوری شده و با نرم افزار SPSS مورد بررسی و تجزیه تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین سنی مادران گروه شاهد و مورد، 25 سال می باشد. میانگین وزن کودکان کم وزن 2117 گرم و کودکان با وزن طبیعی 3293 گرم بوده است. در حال حاضر، بیشتر این کودکان در گروه مورد بین صدک 25-3 و در گروه شاهد، بین صدک 50-25 در حال رشد می باشند.
    نتیجه گیری
    بین گروه مورد و گروه شاهد از جنبه متغیرهای وزن کودکان در هنگام تولد، تعداد فرزندان متولد شده قبل از کودک مورد بررسی، جنسیت و موارد چند قلویی در هنگام تولد رابطه معنی داری را نشان داد (0.05>P).
    کلیدواژگان: تولد نوزاد کم وزن، پره ترم، نیشابور
  • زهره آذرکار، محمود زردست صفحه 50
    زمینه و هدف
    طیف بالینی بیماری سل بسیار متغیر است. لذا بیماری سل خود را به هر شکل می تواند نشان دهد. در کشور ما که این بیماری شیوع نسبتا زیادی دارد. در بسیاری از موارد جز تشخیص افتراقی بسیار از بیماری ها خواهد بود. درگیری پستان یکی از محل های نادر درگیری خارج ریوی است. این بیماری ممکن است اولیه یا ثانویه باشد.
    روش بررسی
    خانمی 42 ساله مبتلا به سل اولیه پستان است که با درد و تورم در پستان سمت راست از حدود یک ماه قبل مراجعه نموده و تحت درمان آبسه پستان بصورت آنتی بیوتیک خوراکی و تخلیه آبسه قرار گرفته اما بهبودی نداشته است.
    یافته ها
    در موقع مراجعه بیمار دچار قرمزی و ترشح از کناره میانی پستان بود. آزمایشات پاراکلینیک و رادیوگرافی ریه طبیعی بود. در بیوپسی جراحی از پستان گرانولوم های متعدد دیده شد و با تشخیص سل تحت درمان قرار گرفت و پس از 6 ماه درمان ضد سل بهبودی کامل حاصل شد.
    نتیجه گیری
    سل پستان یک درگیری نادر است و مهم ترین تشخیص افتراقی آن، سرطان پستان می باشد. آزمایشات پاتولوژی جهت تشخیص لازم است. درمان ضد سل گاهی همراه با جراحی جهت درمان لازم است.
    کلیدواژگان: سل، پستان، آبسه، گرانولوم
|
  • M. Samavati* Page 6
    Background and
    Purpose
    This study is intended to evaluate the results of intraoperative Mitomycin- C application in external D.C.R surgery compared with same results without Mitomycin-C application. Methods and Materials: In this prospective randomized controlled study, a total of 66 eyes diagnosed with acquired Nasolacrimal duct obstruction were randomly divided into a simple external D.C.R group and a Mitomycin-C group in which Mitomycin-C was used during surgery. The surgical procedures in both groups were exactly the same, except that in Mitomycin-C group, a piece of cotton soaked with 0.2 mg/ml Mitomycin-C was applied to osteotomy site for 20 minutes. The symptoms and signs of the two groups in a 7-month follow-up were evaluated.
    Results
    In the simple D.C.R group, 75.8% of the patients remained Epiphora free after 7 months of follow-up; while in the Mitomycin-C group, 94% of patients were reported to be Epiphora-free. There was a significant difference between the two groups: the potency rate in simple group in 72.7% compared with 94% in the Mitomycin-C group. In the simple group, 69.7% having a normal tear Meniscus level compared with 91% in Mitomycin-C group. There were no severe complications except for one patient with delayed epistaxies and two patients with delayed wound healing in Mitomycin-C group.
    Conclusion
    Intraoperative Mitomycin-C application is effective in increasing the success rate of D.C.R surgery and no significant complication results from its use.
    Keywords: NASOLACRIMAL DUCT OBSTRUCTION, SURGERY, MITOMYCIN, C, OCR
  • Mr Khan Mohammadi, M. Samavi, Gh.R. Hasanzadeh*, B. Rajabloo Page 11
    Background and
    Purpose
    Determination of the effect of an expensive and non-absorbable element named as gold on spermatogenesis can justify the reason for its being religiously unlawful for men.
    Materials And Methods
    36 male Rats were divided into three groups. After the animals were made anesthetized, at the back of neck of group I, a piece of gold measuring 2x1 cm and similarly non-absorbable plastic was attached to the back of neck of second group. Neither a metal nor anything was placed on the third group. Place of cut was sutured. After first and third months, animals were made anesthetised and specimens were taken from testis and were stained with H&E staining and were examined for the structure of seminiferous tubules with the help of image tool-2 software.
    Results
    There was no significant change in the somniferous tubules or interstitial tissue of all three groups were found.
    Conclusion
    Probably gold in not unlawful for its organic effect but might be prohibited as an ornamenful object for men.
    Keywords: GOLD, SPERMATOGENESIS, INTERSTITIAL TISSUE, TESTES
  • S. Naghibi* Page 15
    Background and
    Purpose
    Brain tumors represent 10% of primary neoplasms of the central nervous systems. Great achievements have been made today using CT-Scan in diagnosis such tumors. Methods and materials: This analytical prospective research was conducted in two hospitals in Mashad on 50 patients with primary diagnosis of brain tumors. All Ct- scans were interpreted by the same radiologist. The interpretations were compared with postoperative pathological results.
    Results
    Mean age of the subjects was 41.03±18.8 years, ranging from 6 to 71. Tumors were most common in the 4th, 5th and 7th decade and least common in the first and second decades of life. Tumor prevalence in biopsy results were GBM (30%), meningioma (18%), asterocytoma (12%), metastasis and hypophyse adenoma (each 6%). Chi-square analysis revealed no significant relationship between the type of tumors and sufferer's sex.
    Conclusion
    The Findings indicated that CT- Scan is of high diagnostic value in diagnosing large tumors and that they are consistent with Pathological results in 68% of the cases.
    Keywords: DIAGNOSTIC VALUE, LARGE TUMORS, CT SCAN, BRAIN TUMORS
  • Mr Mahmoudi*, Ar Abadi Page 20
    Background and
    Purpose
    This research is conducted to study the effect of black tea polyphenols on the growth of rats over a short period. Methods and materials: In a controlled experiment, 10 rats, divided in to two groups, were studied for 38 days. In the first 30 days, they had the same diet but in the 8 last days of intervention, experimental rats consumed tea for water. Consumed food, growth rate and FER were measured for each rat. The obtained data, in SPSS, were analyzed using independent and paired t- test.
    Results
    Mean FER in experimental rats 9 days before intervention was 0.262±0.022, which reduced to 0.176±0.047 after intervention and the difference was significant (P. ...
    Keywords: POLYPHENOLS, CATECHINS, FOOD EFFICIENCY RATIO (FER), DIGESTIBILITY, Tea
  • K. Mirzakhani, N. Jahani Shoorab*M., Hasan Zadeh Page 27
    Background and
    Purpose
    Labor pain is considered as one of the most beautiful phenomenon, causing anxiety in mothers and in most cases a reason for elective cesarean section. Analgesics such as entonox are now common in pain relief and this study is intended to answer the patients on the possible complications and degree of pain relief using this procedure. Methods and Materials: In order to determine the effect of entonox on labor pain, 35 pregnant women (16-35 years old age; gravid 1-7) were objectively selected from among women referring to 9th Dey Maternity Hospital in Torbat Heidariyyeh, Iran. In this cross-sectional descriptive study, mean pain score (3 contractions) was determined through a visual pain scale two times: once before entonox and once after nitroxide inhalation.
    Results
    1st and 5th minute APGAR were reported to be 8.32±0.7 and 9.92±0.7 respectively. Noatony was observed in the subjects. Pain score dropped to 7.1±1.01 upon nitroxide inhalation. 60% of the patients expressed low satisfaction and only 8.4% expressed perfect satisfaction of the entonox method.
    Conclusion
    It seems that the treatment staff is to provide realistic expectations for mothers and the expression of pain relief is preferred to analgesia in this regard.
    Keywords: ENTONOX, LABOR PAIN, PAIN RELIEF
  • Gh.R. Mortazavi Moghadam* Page 32
    Background and
    Purpose
    Despite multiple interactions between diabetes melitus and reproductive function, little studies compare the natural history of menstrual cycles and reproductive functions in women with and without type II diabetes. Methods and materials: To compare these characteristics, a retrospective, descriptive, epidemiological study was conducted on women with cessation of menstruation for at least one year at the end of reproductive years who were aged 40 years and over and was living in Birjand in 2002. The standard cluster sampling technique was used and a total 810 menopausal women were recruited from nine health care centers. Data were collected using an interviewing questionnaire. Overt Diabetes was determined by history taking. Statistical measures were t and chi-square test.
    Results
    Of the total 810 samples, the complete questionnaire was obtained from 807 subjects. Of the total at postmenopausal age subjects, 98 (12%) were classified as diabetic and 709 (88%) nondiabetic. The mean age in total population was 58.91±8.4, with mean age of 47.19±5.31 years at menopause. Mean age at menopause was 48.5±5.53 in diabetic and 47±5.27 in non-diabetic (p....
    Keywords: NATURAL MENOPAUSE, TYPE II DIABETES, MENSTRUATION, REPRODUCTIVE FUNCTIONS
  • Z. Abedian, Sr Mazloom, Z. Shojaeian*, N. Mokhber Page 37
    Background and
    Purpose
    Hormonal changes, hot flush and peri-menopausal crises affect women's mental; health and predisposes them to depression. Hormone replacement therapy is applied to treat menopausal symptoms but its effect on depression is in question. Therefore / this research is Conducted to determine the effect of hormone replacement therapy on menopausal depression. Methods and Materials: In this quasi - experimental study 40 menopausal women from Mashad, with no history of hormone therapy psychiatric disorders and no Contraindication of hormone therapy, were selected and divided into 2 groups according to their own tendency. The experimental group received 0.625 mg conjugated estrogen and 2.5 mg medroxy progesterone acetate daily for six weeks; the control group received nothing. Sample selection checklists, demographic questionnaire, Beck's depression inventory, premenstrual syndrome test, Cassidy social support scale, Uzeng self- esteem, and attitudes toward menopause and hormone therapy were utilized for data collection. The obtained data were analyzed in SPSS using independent and paired t- tests, as well as two - way ANOVA.
    Results
    mean depression score at the outset for the control and experimental groups were 21.85±8.4 and 20.25±7.5 and at the end of the study 17.00±8.7 and 15.5±7.6 respectively; this implied a significant difference in each group. However, the difference between the two groups was not significant.
    Conclusion
    The results indicated no significant different in utilizing or not utilizing Hormone Replacement therapy on menopausal depression. Therefore, longitudinal and more extensive researches are recommended to Study the issue.
    Keywords: HORMONE REPLACEMENT THERAPY, Depression, MENOPAUSE
  • Sm Wafaie* Page 44
    Background and
    Purpose
    This study is intended to survey the relationship between low birth weight infant in village of Neishabour in 2004 and some relevant factors. Methods and Materials: This applied descriptive research is conducted on 90 low birth weight infants (cases) and 90 normal infants (control). Variables such as weight of infants, maternal height, blood pressure, anemia, urinary infection, the interval between births, history of low birth weight, number of children, period of maternal care, maternal education, date of delivery, infant's sex, twin in recent delivery, hemorrhage in pregnancy and growth percentage.
    Results
    In this study mean maternal age in case and control groups was 25 years. Mean infant's weight in the case group was 2117 gr. and control 3293 gr. Growth percentage in the case group was between 3-25 percent and control 25-50 percent.
    Discussion
    There was a significant relationship between infant's weight, number of children before this birth, infant's sex, history of twins between the two groups.
    Keywords: LOW BIRTH WEIGHT, PER, TERM, NEISHABOUR
  • M. Zardast, Z. Azarkar* Page 50
    Background and
    Purpose
    Clinical appearance of tuberculosis is very variable and it may be presented with any form. Tuberculosis, in Iran, is a very common disease and it is differential diagnosis of many diseases. Mammary Tuberculosis is a rare site of extrapulmonary TB. It may be primary or secondary. The patient: A 42-year- old woman, presented with breast swelling, pain and Skin ulcer of one month earlier was treated with surgery and antibiotic therapy for breast abscess without success.
    Methods
    When she presented, she complained of erythema and discharge of med. Lateral of breast. Para-clinic tests and Chest-X-Ray was normal. All nectotic tissue was removed and biopsy was done. Pathology provided the diagnosis of Tuberculosis. An anti-Tuberculosis regimen was prescribed for 6 months.
    Conclusion
    Tuberculosis is rarely localized in the breast. The main differential diagnosis is breast cancer. Pathology examination is required for diagnosis. Successful treatment is a combination of antituberculous drug therapy with the removal of infected breast tissue.
    Keywords: TUBERCULOSIS, BREAST, ABSCESS, GRANULOMA